Rosický slavil se synem, i Vindahl se usmál. Kdo nejde ve středu do práce?

Rosický slavil se synem, i Vindahl se usmál. Kdo nejde ve středu do práce?

Já nechci domů, ja zítra nechci do práce… Sparťanské chorály zněly na Letné dlouho po zápase. Kolik fanoušků Sparty ohlásí ve středu absenci, jasné není, ale málo jich rozhodně nebude. Vždyť mají za sebou památeční noc, jejich rudý tým se po devatenácti letech dostal do Ligy mistrů, v play off vyřadil Malmö (vyhrál doma i venku 2:0).

Fotbalová euforie opět ovládla Prahu poté, co tým AC Sparta Praha dosáhl významného vítězství v domácí soutěži. Po dramatickém utkání, které přineslo fanouškům nezapomenutelné momenty, se hráči i realizační tým ponořili do oslav, které se protáhly až do pozdních nočních hodin. Mezi těmi, kdo si triumf naplno užili, byl i sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický, který slavil společně se svým synem, a dokonce i dánský brankář Jakob Vindahl, známý svou vážnou povahou, se neubránil úsměvu.

Tomáš Rosický, který jako hráč i nyní jako funkcionář přispěl k mnoha úspěchům Sparty, se po vítězství těšil z radosti nejen s fanoušky, ale i v rodinném kruhu. Na trávník přišel za doprovodu svého syna, který si okamžiky slávy užíval po boku svého otce. „Je to skvělý pocit vidět radost v očích fanoušků a mít možnost to sdílet s rodinou. Takové momenty jsou důvodem, proč děláme, co děláme,“ uvedl Rosický.

Pozornost na sebe strhl také brankář Jakob Vindahl, který bývá obvykle považován za klidného a soustředěného profesionála. Tentokrát však po skončení zápasu vykouzlil úsměv, který jasně ukázal, jak moc pro něj vítězství znamená. „Bylo to náročné, ale dnes je čas na radost. Každý z nás si zaslouží si to užít,“ řekl Vindahl po zápase.

Fanoušci, kteří v úterý večer zaplnili stadion, se nyní vzpamatovávají z oslav, které se protáhly až do ranních hodin. Na sociálních sítích se šíří vtípky a memy na téma, kdo z fanoušků se ve středu ráno skutečně objeví v práci. Někteří zaměstnavatelé ve velkých firmách v Praze dokonce hlásí nárůst žádostí o volno na středu, přičemž důvody sahají od „nevolnosti“ po „osobní záležitosti“.

„Nejdu do práce, ale kdo by mi to měl za zlé? Byla to nezapomenutelná noc,“ napsal jeden z fanoušků na Twitteru, zatímco jiný dodal: „Vzít si den volna bylo to nejlepší rozhodnutí, jak oslavit tento okamžik!“

Vítězství Sparty přišlo v klíčovém okamžiku sezóny a posílilo jejich postavení v boji o titul. Trenér Brian Priske po utkání chválil tým za jejich výkon a poděkoval fanouškům za jejich neutuchající podporu. „Naši fanoušci jsou úžasní. Dnes jsme hráli i pro ně a jsem rád, že jsme jim mohli přinést radost,“ uvedl trenér na tiskové konferenci.

I když se emoce po zápase začínají pomalu usazovat, euforie ze slavného vítězství bude v Praze rezonovat ještě dlouho. Pro ty, kteří se dnes rozhodli oslavovat až do rána, bude středeční ráno jistě výzvou, ale vzpomínky na tento okamžik jim to jistě vynahradí.

Sdílejte článek