Plzeň do Skotska bez Hranáče: Dvě varianty, ve hře návrat kapitána

Plzeň do Skotska bez Hranáče: Dvě varianty, ve hře návrat kapitána

Sparta se zrovna chystala na odvetu o Ligu mistrů s Malmö, když hráči plzeňské Viktorie nasedali na pražském Letišti Václava Havla na cestu do Edinburghu. Ve čtvrtek dojde na druhý zápas play off Evropské ligy proti Hearts. Viktoria ve Skotsku hájí vedení 1:0, nicméně bez klíčového stopera Robina Hranáče. „Je tam více možností, nám se to samozřejmě nějak vyjasnívá,“ přiznal před odletem asistent trenéra Marek Bakoš.

28. srpna 2024 – Zatímco se Sparta Praha připravala na odvetu o Ligu mistrů s Malmö, hráči plzeňské Viktorie vyrazili z pražského Letiště Václava Havla na cestu do Edinburghu. Ve čtvrtek je čeká druhý zápas play-off Evropské ligy proti skotskému týmu Hearts, kde budou hájit těsné vítězství 1:0 z prvního utkání. Plzeň však musí čelit nepříjemné komplikaci – do Skotska odcestovala bez svého klíčového stopera Robina Hranáče.

Hranáč, který je základním pilířem plzeňské obrany, do utkání nezasáhne, což trenérský tým Viktorie postavilo před složité rozhodnutí ohledně složení obranné řady. „Je tam více možností, nám se to samozřejmě nějak vyjasnívá,“ přiznal před odletem asistent trenéra Marek Bakoš.

Plzeňští trenéři mají několik variant, jak nahradit absenci Hranáče. Ve hře je návrat kapitána Lukáše Hejdy, který by mohl zaujmout klíčovou roli v defenzivě. Hejda, který se v nedávné době zotavoval po zranění, by mohl být připraven na návrat do základní sestavy právě v tomto rozhodujícím utkání.

Další možností je přesunout jednoho z krajních obránců na střed, čímž by došlo ke změně v taktice a přizpůsobení se specifikám hry Hearts, kteří jsou známí svou fyzickou hrou a silnými standardními situacemi.

„Musíme se přizpůsobit situaci a najít optimální složení týmu. Hearts jsou doma velmi silní, ale věříme, že máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom postoupili,“ dodal Bakoš s optimistickým tónem.

Viktoria Plzeň si do Edinburghu přivezla jednobrankový náskok, ale je si vědoma, že Skotové budou před svými fanoušky velmi nebezpeční. Zvláštní pozornost bude třeba věnovat právě obraně, která se musí vypořádat s tlakem a odolat útokům Hearts. Absence Hranáče je pro Plzeň citelná, ale tým doufá, že se s touto ztrátou dokáže vyrovnat a udrží postupovou pozici.

Zápas v Edinburghu je pro Viktorii Plzeň klíčovým momentem v evropské sezóně, a fanoušci budou s napětím sledovat, zda se jim podaří překonat tento obtížný test a postoupit do skupinové fáze Evropské ligy.

Sdílejte článek