Plzeňská posila Adu: ujížděl autem před bombami, v Česku ho nechtěli

Plzeňská posila Adu: ujížděl autem před bombami, v Česku ho nechtěli

Plzeň se chystá na večerní odvetu o Evropskou ligu s Hearts, po odchodu Robina Hranáče zároveň pilně pracuje na přestupovém trhu. Ve středu oficiálně představila novou posilu do útoku. V Kryvbasu vedení klubu zaujal Prince Adu. Dvacetiletý ghanský útočník podepsal tříletý kontrakt a má být nachystaný už na nedělní duel v Liberci. Dostat talentovaného, rychlostně vybaveného hráče z bombardované Ukrajiny narychlo do Česka nebylo jednoduché. Kdo je nová posila Viktorie? Pro deník Sport a iSport.cz hráče popsal Filip Zíka, agent, který transfer pomáhal realizovat.

29. srpna 2024 – Viktoria Plzeň se chystá na večerní odvetný zápas Evropské ligy proti Hearts, ale pozornost fanoušků vzbudil i její poslední přestup. Klub ve středu oficiálně představil svou novou posilu – dvacetiletého ghanského útočníka Prince Adu, který přichází z ukrajinského Kryvbasu. Adu podepsal s Plzní tříletý kontrakt a mohl by nastoupit už v nedělním zápase proti Liberci.

Příběh Aduova příchodu do Česka je však stejně dramatický jako jeho kariérní začátky. Mladý útočník musel v posledních měsících čelit náročným podmínkám v Ukrajině, která je stále zmítaná konfliktem. Vedení Kryvbasu, stejně jako sám Adu, byli nuceni čelit hrozbám bombových útoků a neustálé nejistoty. „Prince doslova ujížděl autem před bombami,“ popsal dramatické momenty Filip Zíka, agent, který stál za jeho přestupem.

Dostat talentovaného útočníka z bombardované Ukrajiny do Česka nebylo snadné. Zíka pro deník Sport a iSport.cz přiznal, že celý transfer byl logisticky i administrativně velmi náročný. „V takových podmínkách se všechno zkomplikuje. Od papírování až po samotnou cestu,“ řekl Zíka. Přestože se Adu ukázal jako hráč s velkým potenciálem, některé české kluby ho kvůli jeho předchozímu působení v Ukrajině nechtěly.

Viktoria Plzeň se však rozhodla zariskovat a angažovala Adua, jehož rychlost a pohyblivost by mohly být v české lize velkým přínosem. „Je to hráč s obrovským potenciálem. Rychlostně je na velmi vysoké úrovni a má předpoklady být velkou posilou pro Plzeň,“ dodal Zíka.

Prince Adu se v Kryvbasu rychle prosadil a jeho výkony nezůstaly bez povšimnutí. I přes složité podmínky, ve kterých musel v posledních měsících hrát, ukázal svou odolnost a schopnost přizpůsobit se nepříznivým situacím. V Plzni by mohl najít ideální prostředí pro další rozvoj své kariéry.

„Je připravený a odhodlaný ukázat, co v něm je,“ řekl Zíka na závěr. „Věříme, že bude pro Plzeň velkým přínosem a rychle si zvykne na českou ligu.“

Sdílejte článek