Docent Ivan Trojan je zpět: Nová série odhalí postavy do větší hloubky

Docent Ivan Trojan je zpět: Nová série odhalí postavy do větší hloubky

Praha, 2. září 2024 – Oblíbený uhlazený akademik Docent Stehlík, kterého brilantně ztvárňuje Ivan Trojan, se vrací na obrazovky v druhé sérii úspěšné minisérie „Docent“. Česká televize se rozhodla pokračovat ve vyprávění příběhu tohoto netradičního hrdiny po ohromném úspěchu první série, kterou sledovalo přes 1,2 milionu diváků. Nová třídílná série slibuje nejen napínavé vyšetřování vraždy mladé ženy, ale také hlubší pohled na postavy, které si diváci oblíbili.

Stehlík a Šera: Nová dynamika vztahu

V nové sérii se docent Stehlík, který se po zkušenostech z první série rozhodl od policie odejít, opět vrací do akce. Povolává ho plukovník Šera, kterého hraje Ondřej Vetchý, aby pomohl s vyšetřením vraždy, která možná souvisí s podobným případem z devadesátých let. Zatímco v první sérii Šera na Stehlíka pohlížel jako na soupeře, nyní si uvědomuje jeho přínos pro vyšetřování. Šera, který má své vlastní důvody k řešení tohoto případu, se snaží využít Stehlíkova mistrovství v hledání detailů a skrytých souvislostí.

Monika Fousová v podání Terezy Ramby: Vtip a dravost

Do týmu se vrací i Monika Fousová, ztvárněná Terezou Rambou, která dodává ději potřebnou dávku humoru a energie. Fousová, která prošla jistou osobní proměnou, ale stále si zachovává svou dravou a malinko drzou povahu, se stává klíčovou postavou vyšetřovacího týmu. Její účast v případu přináší nejen zajímavé nápady, ale i nečekané, a možná i nereálné postupy, které dodávají vyšetřování na dynamice.

Režisér Jiří Strach zaručuje autenticitu

Režisér Jiří Strach, známý svou pečlivostí a smyslem pro detail, slibuje, že nová série zůstane věrná realitě policejní práce. Postavy, které si diváci oblíbili, budou vystaveny novým krizovým situacím, jež odhalí další vrstvy jejich charakterů. Šera, v podání Ondřeje Vetchého, bude čelit výzvám nejen profesním, ale i osobním, což divákům umožní lépe porozumět jeho motivacím a vnitřním konfliktům.

Výjimečný herecký ansámbl a budoucnost Docenta

Kromě již zmíněných herců se v nové sérii objeví také Matěj Hádek a Marek Taclík v rolích „policejních dvojčat“, a Jiří Dvořák, který je dlouhodobě spjatý s tvorbou Jiřího Stracha. Kreativní producentka Jiřina Budíková vyzdvihla výjimečný tým, který se na natáčení podílel, a naznačila plány na budoucnost. „Tahle mimořádná sestava natočila skvělé pokračování a skvělá bude i třetí série, kterou budeme připravovat. Můj plán je takový, že natočíme čtyři série a bude nám to pak hezky vycházet na celý podzim s Docentem u televize. To by bylo ideální,“ uvedla.

Diváci se tak mohou těšit na další dávku napětí, humoru a nečekaných zvratů, které jim přinese nová série „Docenta“.

Sdílejte článek