Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

je velmi oblíbené italské jídlo, které si můžete snadno připravit doma. Tento jednoduchý recept využívá minimální množství surovin – těstoviny, česnek, olivový olej a chilli papričky. Hotovo máte za pouhých 30 minut, což dělá z tohoto pokrmu ideální volbu pro rychlou večeři nebo pohoštění přátel.

Ingredience:
– 400 g těstovin (spaghetti nebo linguine)
– 4 stroužky česneku
– 80 ml olivového oleje
– 1-2 chilli papričky (nebo podle chuti)
– Sůl podle chuti
– Čerstvá petržel na ozdobu
– Parmazán na posypání (nepovinné)

Postup:
1. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vložte do ní těstoviny. Vařte je podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
2. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte na jemno nakrájený česnek a chilli papričky. Opékejte, dokud česnek nezíská zlatavou barvu, ale dejte pozor, aby se nespálil.
3. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a ponechte si trochu vody z vaření.
4. Těstoviny přidejte do pánve s česnekem a chilli. Promíchejte, a pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z těstovin.
5. Okořeňte solí podle chuti a dochuťte čerstvou petrželí.

Tipy na servírování:
se výborně hodí jako rychlá večeře. Podávejte ji horkou, posypanou strouhaným parmazánem a čerstvou petrželí. Tento pokrm můžete doplnit o křupavou bagetu nebo lehký zeleninový salát, který skvěle ladí s jeho jednoduchou a lahodnou chutí.

Sdílejte článek