Rychlá zeleninová omeleta

Rychlá zeleninová omeleta

Tato zeleninová omeleta je ideálním jídlem pro rychlou večeři nebo oběd. Její příprava zvládne každý, a to za méně než 30 minut. Stačí mít po ruce pár zeleninových surovin a vejce, a máte zdravý pokrm plný chutí. Můžete experimentovat s různými druhy zeleniny podle vašeho gusta nebo sezónní dostupnosti.

Suroviny:
– 4 vejce
– 1 malá cibule
– 1 paprika
– 1 malá cuketa
– 100 g cherry rajčat
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti
– Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu (volitelné)

Postup:
1. Nejprve si připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na jemno, papriku a cuketu na malé kostičky a cherry rajčata na poloviny.
2. Na pánvi ohřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zhruba 2 minuty zklovat.
3. Poté přidejte papriku a cuketu a opékejte další 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
4. V míse rozšlehejte vejce se solí a pepřem. Přidejte k zelenině na pánvi a krátce zamíchejte.
5. Nechte omeletu opékat na středním plameni po dobu 5-7 minut, dokud se vejce nezpevní a nezačne se oddělovat od pánve. Na závěr přidejte cherry rajčata a nechte smažit ještě 1-2 minuty.
6. Jakmile je omeleta hotová, opatrně ji přeneste na talíř a ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželí.

Tipy na servírování:
Omeletu můžete podávat na teplém talíři, ideálně s kouskem čerstvého pečiva nebo salátem. Jinou variantou je obložit ji avokádem nebo zakysanou smetanou pro zvýraznění chuti. Tato omeleta je také skvělá studená jako svačina nebo pikniková pochoutka.

Sdílejte článek