Rychlé špagety aglio e olio

Rychlé špagety aglio e olio

Tento jednoduchý a chutný recept na špagety aglio e olio je ideálním pokrmem pro týdenní večeře. S pouhými několika snadno dostupnými ingrediencemi a hotovým jídlem za méně než 30 minut si můžete dopřát autentickou chuť Itálie v pohodlí vašeho domova. Špagety obalené v olivovém oleji, česneku a chili papričkách jsou perfektní volbou pro milovníky jednoduché a rychlé kuchyně.

Suroviny:
– 250 g špaget
– 4 stroužky česneku
– 60 ml olivového oleje
– 1-2 červené chili papričky nebo 1 lžička vloček
– Sůl (podle chuti)
– Čerstvá petržel na posypání (volitelně)
– Strouhaný parmazán (volitelně)

Postup:
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přidejte špagety. Vařte podle návodu na obalu (obvykle 8-10 minut), dokud nejsou al dente.
2. Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej.
3. Přidejte nakrájený česnek a opečte ho, dokud nezezlátne (přibližně 2-3 minuty). Pozor, aby se nespálil, jinak zhořkne.
4. Pokud používáte čerstvé chili papričky, jemně je nakrájejte a přidejte na pánev k česneku (pokud používáte vločky, přidejte je později).
5. Jakmile jsou špagety hotové, sceďte je a přidejte je přímo na pánev s omáčkou. Dobře promíchejte, aby se špagety obalily.
6. Ochutnejte a dle potřeby přidejte sůl. Na závěr posypte nasekanou petrželí a případně strouhaným parmazánem.

Tipy na servírování:
Servírujte špagety horké, posypané extra čerstvou petrželí a parmazánem. Tento pokrm skvěle doplní čerstvý chléb nebo salát jako přílohu. Skvělou volbou pro nápoje jsou bílé víno nebo lehké pivo.

Sdílejte článek