Zmizel při bouřce. Ztraceného psa hledaly i drony, nálezce čeká odměna

Zmizel při bouřce. Ztraceného psa hledaly i drony, nálezce čeká odměna

Bouzov v Olomouckém kraji, jihomoravský Podivín, východoslovenské Košice. Z těchto i dalších míst přišly chovatelům z Nového Jičína tipy, kde se může nacházet jejich ztracený rodinný miláček – německý ovčák Many. Ten se ztratil při jedné červencové bouřce. 

Pondělní večerní bouřka, která zasáhla Lysou nad Labem, přinesla dramatické okamžiky pro chovatele z Nového Jičína, kteří zde byli na návštěvě se svým osmiletým labradorem Maxem. Pes, vystrašený náhlým hřměním a blesky, v panice utekl a od té doby je nezvěstný. Rodina, která Maxe považuje za člena rodiny, okamžitě spustila rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojila i moderní technika v podobě dronů s termovizí.

Maxovi majitelé, kteří přijeli do Lysé nad Labem na několikadenní návštěvu, se zoufale snaží svého milovaného mazlíčka najít. „Jsme z Nového Jičína, a když Max utekl v neznámém prostředí, jsme o to více bezmocní. Nezná to tady a může se snadno ztratit. Prosíme všechny o pomoc,“ uvedla paní Novotná, majitelka psa.

Drony s termovizními kamerami začaly prohledávat okolní lesy, pole a těžko přístupné oblasti hned následující den. „Tyto technologie nám dávají naději, že Maxe najdeme, i když se mohl schovat do míst, kde by ho bylo jinak těžké najít,“ vysvětlil jeden z operátorů, který se pátrání účastní na dobrovolnické bázi.

Místní obyvatelé z Lysé nad Labem a okolí se také přidali k pátrání. Plakáty s fotografií Maxe byly rozvěšeny po celém městě, a na sociálních sítích se rychle rozšířila výzva k pomoci. „Viděli jsme výzvu na Facebooku a hned jsme se rozhodli pomoci. Každý z nás může přispět tím, že se při procházce podívá, jestli někde Maxe neuvidí,“ řekl jeden z místních obyvatel.

Rodina Novotných, která Maxe chová od štěněte, vyhlásila také finanční odměnu pro toho, kdo jejich psa najde a vrátí ho v pořádku domů. „Nezáleží nám na penězích, chceme jen, aby se Max vrátil k nám. Uděláme cokoliv, abychom ho našli,“ dodal pan Novotný.

Ztráty zvířat během bouřek nejsou ojedinělé. Strach z hlasitých zvuků může způsobit, že zvířata utečou z bezpečného prostředí a v panice se ztratí. Majitelé domácích mazlíčků by proto měli být při předpovědi bouřek zvlášť opatrní a zajistit, aby jejich zvířata byla v bezpečí.

Pátrání po Maxovi nadále pokračuje a chovatelé z Nového Jičína doufají, že jejich milovaný labrador brzy najde cestu domů. Každý, kdo by měl jakékoliv informace o Maxově pohybu, je vyzván, aby kontaktoval rodinu Novotných nebo místní policii v Lysé nad Labem.

Sdílejte článek