Možní soupeři Sparty v Lize mistrů: Real, City, ale také Brest a Sturm

Možní soupeři Sparty v Lize mistrů: Real, City, ale také Brest a Sturm

Fotbalová Sparta je zpátky v Lize mistrů. A hned zasáhne do ročníku, který se bude hrát podle totálně jiného modelu než dosud. Jen jedna liga a v ní 36 týmů. Jako potenciální soupeři jsou pro českého zástupce ve hře úplně největší giganti – Real Madrid, Manchester City, Barcelona, nebo Liverpool, ale také přijatelnější soupeři.

Po dlouhých devatenácti letech se fotbalová Sparta Praha opět objeví v osudí při losování hlavní fáze Ligy mistrů. To se uskuteční ve čtvrtek 29. srpna v 18:00 v Monaku. V novém formátu soutěže bude Spartě přiděleno hned osm soupeřů, s nimiž se během podzimu a zimy utká o postup do vyřazovací fáze.

Sparta, která se kvalifikovala po vítězství nad švédským Malmö, se těší na své soupeře z nejprestižnější fotbalové soutěže světa. Sparťanský kapitán Filip Panák ve studiu Nova Sportu nezakrýval přání, že by si chtěl zahrát proti Gironě, kde působí jeho bývalý spoluhráč Ladislav Krejčí. „Každý by si nejraději zahrál s Realem. Ale já bych si teď ze všeho nejvíc přál potkat Gironu. Utkat se s Krejdou a porazit ho,“ zmínil Panák.

Sparta, která se nachází ve čtvrtém výkonnostním koši, může dostat dva soupeře z každého z ostatních košů. V prvním koši jsou giganti jako Real Madrid, Manchester City, nebo Bayern Mnichov. Ve druhém koši pak například Arsenal, Atlético Madrid, či Juventus. Ve třetím koši se nachází tradiční evropští soupeři jako Feyenoord, Sporting Lisabon nebo PSV Eindhoven.

Losování bude tentokrát probíhat v novém formátu Ligy mistrů, kde základní skupiny nahradila ligová fáze. Každý z 36 účastníků odehraje osm zápasů – čtyři doma a čtyři venku. O rozdělení soupeřů rozhodne nejen los, ale také umělá inteligence, která zajišťuje, aby nedocházelo k příliš dlouhému ceremoniálu. Přesné rozpisy utkání budou zveřejněny až v sobotu 31. srpna, po losování Evropské a Konferenční ligy.

Zápasy Ligy mistrů začnou již v polovině září, kdy se odehraje první kolo základní fáze. Kam až se v této prestižní soutěži Sparta dostane, je zatím otázkou. Fanoušci a hráči si však jistě přejí, aby cesta pražského klubu byla co nejdelší a nejúspěšnější.

Sdílejte článek