Spojování chomutovského zooparku s korupcí je absurdní, říká odvolaná ředitelka

Spojování chomutovského zooparku s korupcí je absurdní, říká odvolaná ředitelka

Věra Fryčová vedla jako ředitelka Zoopark Chomutov posledních šest let. Jejím původním úkolem bylo vyvést ho z ekonomického chaosu a sestavit nový tým. Za jejího působení se ale podařilo podstatně více. Díky novým atrakcím, jako jsou medúzárium, expozice pro obojživelníky nebo třeba i sněhové „koupele“, výrazně stoupla návštěvnost. Stal se z něj nejnavštěvovanější turistický cíl v Ústeckém kraji.

28. srpna 2024 – Věra Fryčová, která vedla Zoopark Chomutov posledních šest let, se ohradila proti obviněním z korupce, která byla nedávno vznesena vůči její osobě. Podle Fryčové jsou tyto obvinění naprosto nepodložená a absurdní. Za dobu svého působení v zooparku dosáhla několika významných úspěchů, které přispěly k tomu, že se tento areál stal jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Ústeckém kraji.

„Mým hlavním úkolem bylo vyvést zoopark z ekonomického chaosu, ve kterém se nacházel, a sestavit nový, efektivní tým,“ uvedla Fryčová. „Spolu s mými kolegy jsme nejen stabilizovali finance, ale také přivedli zoopark do nové éry rozvoje.“

Pod vedením Fryčové se Zoopark Chomutov výrazně proměnil. Byly zřízeny nové atrakce, které přilákaly rekordní počet návštěvníků. Medúzárium, expozice pro obojživelníky nebo inovativní sněhové „koupele“ pro zvířata jsou jen některé z příkladů, jakým způsobem zoopark za poslední roky rozšířil svou nabídku.

„Naším cílem bylo vytvořit unikátní zážitky pro návštěvníky všech věkových kategorií, ale zároveň zachovat důraz na vzdělávání a ochranu přírody,“ dodala Fryčová. Díky těmto novinkám se chomutovský zoopark stal nejen místem oblíbeným pro rodiny s dětmi, ale také důležitým centrem pro výzkum a ochranu ohrožených druhů.

Navzdory těmto úspěchům byla Fryčová nedávno odvolána z funkce ředitelky. Důvody jejího odvolání zůstávají nejasné, ale v médiích se objevily spekulace o možném spojení jejího působení s korupcí. Fryčová tato nařčení rozhodně odmítá a považuje je za snahu pošpinit její jméno a práci, kterou pro zoopark odvedla.

„Je nepochopitelné, že po všem, co jsme společně dosáhli, musím čelit takovým obviněním,“ uvedla Fryčová. „Nikdy jsem se nezapletla do žádných neetických praktik a jsem připravena plně spolupracovat na objasnění celé situace.“

Fryčová zároveň vyjádřila obavy o budoucnost zooparku, pokud by tyto nepravdivé obvinění měly ovlivnit jeho provoz nebo pověst. „Zoopark Chomutov je jedinečné místo, které slouží nejen obyvatelům našeho kraje, ale i široké veřejnosti. Doufám, že současné vedení bude pokračovat v naší práci a nedopustí, aby se tato záležitost negativně projevila na jeho dalším rozvoji,“ dodala.

Vedení města Chomutov zatím na situaci nereagovalo, ale veřejnost s napětím očekává další vývoj. Mezitím Fryčová získává podporu od kolegů a bývalých zaměstnanců, kteří její práci hodnotí pozitivně a vyjadřují jí důvěru.

Případ nadále sleduje široká veřejnost a je pravděpodobné, že se v následujících dnech objeví další informace, které by mohly přinést světlo do této kontroverzní záležitosti.

Sdílejte článek