Do Brna se vrátí MotoGP. Vložené peníze se mnohonásobně vrátí, věří Fiala

Do Brna se vrátí MotoGP. Vložené peníze se mnohonásobně vrátí, věří Fiala

Spojení Brna a MotoGP opět ožívá. Na Masarykův okruh se už v příští sezoně vrátí závody mistrovství světa silničních motocyklů, které odsud zmizely v roce 2020 kvůli sporu o financování. Návrat prestižního seriálu oznámili zástupci českého motorsportu i politici včetně premiéra Petra Fialy (ODS) na odpolední tiskové konferenci.

28. srpna 2024 – Brno a MotoGP, dvě nerozlučně spjaté ikony motoristického světa, se opět spojují. Po několikaleté pauze, způsobené sporem o financování, se na Masarykův okruh vrátí závody mistrovství světa silničních motocyklů již v příští sezóně. Tuto dlouho očekávanou zprávu oznámili dnes zástupci českého motorsportu spolu s politiky, včetně premiéra Petra Fialy (ODS), na tiskové konferenci v Brně.

„Je to skvělá zpráva nejen pro fanoušky motorsportu, ale i pro celé Brno a Českou republiku,“ uvedl premiér Fiala. „Věřím, že investice do návratu MotoGP se mnohonásobně vrátí. Tento prestižní seriál přitáhne do regionu tisíce návštěvníků, čímž podpoří místní ekonomiku a posílí turistický ruch.“

Závody MotoGP byly na Masarykově okruhu pravidelně pořádány od roku 1965 a staly se jednou z nejvýznamnějších sportovních událostí v zemi. V roce 2020 však kvůli neshodám ohledně financování došlo k jejich zrušení, což vyvolalo vlnu nevole mezi fanoušky i zástupci brněnského kraje. Po několika letech jednání a hledání kompromisu se však podařilo dosáhnout dohody, která umožní slavné závody opět pořádat.

Podle nově uzavřené dohody mezi organizátory, městem Brnem a státem, se podařilo najít udržitelné finanční řešení, které zajistí, že MotoGP bude mít v Brně stabilní budoucnost. Masarykův okruh navíc projde několika vylepšeními, která zajistí splnění všech současných standardů pro pořádání mezinárodních závodů.

„MotoGP je pro Brno obrovským přínosem nejen z ekonomického hlediska, ale i z pohledu prestiže,“ uvedla primátorka Brna. „Jsem přesvědčena, že návrat tohoto závodu posílí naše město jako centrum motoristického sportu a přinese pozitivní dopady na mnoho dalších oblastí.“

Fanoušci, kteří po návratu MotoGP do Brna dlouho volali, mají nyní důvod k radosti. Závody na Masarykově okruhu se staly legendou, která přitahuje pozornost nejen v Česku, ale i po celém světě. Návrat tohoto seriálu je vnímán jako významný krok vpřed pro celý český motorsport.

Očekává se, že první závody MotoGP po návratu na Masarykův okruh se uskuteční v létě příštího roku. Přípravy na tuto událost jsou již v plném proudu a organizátoři slibují nezapomenutelný zážitek pro všechny fanoušky rychlých kol.

MotoGP se do Brna vrací s velkou parádou a očekávání jsou vysoká. Podle premiéra Fialy a dalších zúčastněných stran by se investice do této prestižní události měla nejen vyplatit, ale také posílit pozici České republiky na mapě světového motorsportu.

Sdílejte článek