Minibus MHD zachvátil požár, cestující stačili vystoupit. Oheň zasáhl i další auta

Minibus MHD zachvátil požár, cestující stačili vystoupit. Oheň zasáhl i další auta

Pražští hasiči vyjížděli ve středu večer k požáru minibusu městské hromadné dopravy v ulici Nad Konvářkou. Nikdo se nezranil, všichni byli evakuováni ještě před příjezdem požárníků. Požár poškodil i tři osobní vozidla.

Praha, 28. srpna 2024 – Pražští hasiči museli ve středu večer zasahovat u požáru minibusu městské hromadné dopravy, který vypukl v ulici Nad Konvářkou. Naštěstí se nikdo nezranil – všichni cestující se stihli evakuovat ještě před příjezdem hasičů. Plameny však způsobily značné škody, když kromě samotného minibusu zasáhly i tři zaparkovaná osobní vozidla v blízkosti.

K požáru došlo krátce po osmé hodině večer. Podle svědků se minibus zastavil u krajnice, když si řidič všiml kouře vycházejícího z motorové části vozidla. Řidič okamžitě reagoval, zastavil vozidlo a otevřel dveře, aby všichni cestující mohli bezpečně vystoupit. Během několika minut se plameny rozšířily a zcela pohltily celý minibus.

„Bylo to hrozné, všechno se stalo tak rychle,“ popsal jeden z cestujících, který se v době incidentu nacházel uvnitř minibusu. „Řidič reagoval velmi rychle a naštěstí jsme všichni včas vystoupili.“

Na místo dorazily jednotky hasičů, které měly situaci pod kontrolou během několika minut. Požár se však mezitím rozšířil na okolní zaparkovaná vozidla, která byla poškozena. Tři osobní automobily, stojící v těsné blízkosti minibusu, utrpěly značné škody.

„Příčina požáru je zatím v šetření,“ uvedl mluvčí hasičského sboru. „Na místě probíhá vyšetřování, které má zjistit, co přesně požár způsobilo.“

Místní obyvatelé i cestující ocenili rychlou reakci řidiče, který pomohl předejít možným zraněním. Přesto incident vyvolal obavy ohledně bezpečnosti městské hromadné dopravy, zejména u starších vozidel. Dopravní podnik města Prahy oznámil, že bude ve spolupráci s hasiči a odborníky na požární bezpečnost provádět důkladné kontroly všech svých vozidel.

Požár způsobil značné dopravní komplikace v okolí ulice Nad Konvářkou, kde byla doprava dočasně odkloněna. Hasiči zůstali na místě až do pozdních večerních hodin, aby zajistili úplné dohašení a odstranění následků požáru.

Incident, ačkoliv skončil bez zranění, zanechal silný dojem na všechny zúčastněné a připomněl důležitost rychlé reakce v krizových situacích. Dopravní podnik Prahy nyní plánuje další kroky, které by měly zabránit opakování podobných událostí v budoucnosti.

Sdílejte článek