Aquapark v Dalmácii láká děti víc než moře. Oblíbily si jej i rodiny z Česka

Aquapark v Dalmácii láká děti víc než moře. Oblíbily si jej i rodiny z Česka

Deník navštívil nový ráj zábavy pro rodiny s dětmi v Chorvatsku. Dalmaland, vodní a zábavní park na okraji letoviska Biograd na Moru, nabízí i špetku adrenalinu. Tamní atrakce v létě zlákaly i celou řadu Čechů.

28. srpna 2024 – Letovisko Biograd na Moru v Chorvatsku letos zažilo příval turistů, kteří sem zavítali nejen kvůli malebným plážím a čistému moři, ale také kvůli novému zábavnímu parku Dalmaland. Tento moderní aquapark, který se nachází na okraji města, se stal hitem letošní turistické sezóny a přitahuje zejména rodiny s dětmi, včetně celé řady návštěvníků z České republiky.

Dalmaland nabízí širokou škálu vodních atrakcí, které uspokojí jak malé děti, tak milovníky adrenalinu. Mezi nejoblíbenější atrakce patří obří tobogány, vlnobití a několik bazénů s různými stupni hloubky, které jsou ideální pro všechny věkové kategorie. Pro ty, kteří hledají adrenalin, je zde několik rychlých skluzavek a atrakcí, které prověří odvahu i těch nejodvážnějších.

„Naši děti sem chtěly jít každý den,“ říká Jana Nováková z Prahy, která do Dalmalandu zavítala se svou rodinou. „Moře je krásné, ale tady v parku si děti užily celý den plný zábavy a neměly čas se nudit.“

Kromě vodních radovánek nabízí Dalmaland také řadu dalších aktivit, jako jsou herní zóny, restaurace a relaxační zóny pro dospělé, kde si mohou odpočinout, zatímco děti dovádějí ve vodě. Park je navržen tak, aby poskytoval kompletní rodinný zážitek, a to nejen pro ty, kdo hledají aktivní dovolenou, ale i pro ty, kteří chtějí strávit den plný zábavy a odpočinku na jednom místě.

Letos v létě se Dalmaland stal oblíbenou destinací také pro české turisty, kteří do Chorvatska tradičně míří v hojném počtu. „Překvapilo nás, kolik tu bylo Čechů,“ dodává paní Nováková. „Bylo příjemné slyšet kolem sebe češtinu a potkat další rodiny z domova.“

Biograd na Moru tak díky Dalmalandu získal další lákadlo pro turisty, které doplňuje tradiční krásy chorvatského pobřeží. Zatímco moře zůstává hlavním magnetem pro návštěvníky, nový aquapark nabízí skvělou alternativu, která zaujme především rodiny s dětmi.

„Dalmaland je perfektní volbou pro rodiny, které hledají něco navíc k tradičním plážovým aktivitám,“ uvedl manažer parku. „Jsme rádi, že si nás oblíbily i rodiny z České republiky a těšíme se na další sezonu.“

S rostoucím zájmem o tento nový zábavní park se zdá, že Dalmaland bude i nadále jedním z hlavních taháků turistického ruchu v Dalmácii, který přinese radost dětem i dospělým a zároveň nabídne alternativu k tradičním plážovým radovánkám.

Sdílejte článek