Hejtman Schiller přišel o řidičský průkaz, na padesátce v obci jel 108 km/h

Hejtman Schiller přišel o řidičský průkaz, na padesátce v obci jel 108 km/h

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) přišel o řidičský průkaz. Nejvyšší povolenou rychlost překročil na začátku června v Podsedicích na Litoměřicku, v obci jel 108 kilometrů v hodině. Schiller kandiduje v podzimních volbách do Senátu na Teplicku.

29. srpna 2024 – Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO) přišel o řidičský průkaz poté, co výrazně překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci. Incident se stal na začátku června v obci Podsedice na Litoměřicku, kde hejtman při řízení vozu jel rychlostí 108 kilometrů v hodině, přestože v dané lokalitě byla maximální povolená rychlost 50 km/h.

Podle dostupných informací Schiller překročil rychlost více než dvojnásobně, což vedlo k okamžitému odebrání jeho řidičského průkazu. Incident přichází v citlivé době, kdy Schiller kandiduje v podzimních volbách do Senátu na Teplicku, což může mít negativní dopad na jeho kampaň a politické ambice.

„Je mi to velmi líto a plně přijímám odpovědnost za své jednání,“ uvedl Schiller v oficiálním prohlášení. „Uvědomuji si, že jako veřejně činná osoba mám být příkladem pro ostatní, a toto selhání mě velmi mrzí. Jsem připraven nést všechny důsledky svého jednání.“

Hejtman se rovněž omluvil svým voličům a veřejnosti za nepřiměřenou rychlou jízdu a slíbil, že se z tohoto incidentu poučí. Přestože se snaží minimalizovat škody na své politické kariéře, jeho protivníci už tento incident využívají jako argument proti němu v nadcházejících senátních volbách.

Překročení rychlosti v obci o více než 50 km/h je závažným přestupkem, který může vést nejen k odebrání řidičského průkazu, ale také k vysoké pokutě a dalším sankcím. Schiller nyní čelí otázkám nejen ohledně svého jednání, ale také ohledně své schopnosti plnit povinnosti hejtmana a kandidáta do Senátu, když ztratil důvěru části veřejnosti.

Podle dopravních expertů je Schillerův případ varováním pro všechny řidiče, že dodržování dopravních předpisů je zásadní nejen pro bezpečnost, ale také pro udržení důvěry veřejnosti v jejich představitele.

Jak se tato událost projeví na výsledku senátních voleb na Teplicku, ukáže až čas. Prozatím je jisté, že incident Jan Schillerovi nepřidal na popularitě a jeho politická kariéra se ocitla v nečekaně obtížné situaci.

Sdílejte článek