Napadl nás, vzbudil pobodaný muž souseda. Žena synův útok nožem nepřežila

Napadl nás, vzbudil pobodaný muž souseda. Žena synův útok nožem nepřežila

Policisté obvinili z vraždy a vraždy spáchané ve stádiu pokusu jednatřicetiletého muže, který podle vyšetřování na Jindřichohradecku v noci na čtvrtek nožem ubodal matku a zranil otčíma. Hrozí mu až výjimečný trest, tedy 25 let vězení až doživotí.

30. srpna 2024 – Na Jindřichohradecku došlo k tragické události, kdy jednatřicetiletý muž v noci na čtvrtek zaútočil nožem na svou matku a otčíma. Podle dosavadního vyšetřování muž svou matku ubodal, zatímco otčímovi se podařilo přežít, i když utrpěl vážná zranění. Policie muže obvinila z vraždy a pokusu o vraždu, přičemž mu hrozí výjimečný trest, tedy 25 let vězení až doživotí.

K incidentu došlo v rodinném domě v jedné z vesnic na Jindřichohradecku. Otčím, který byl vážně zraněn, se dokázal dostat k sousedovi, kde ho vzbudil s výkřikem, že byli napadeni. Soused okamžitě přivolal záchrannou službu a policii, která po příjezdu na místo nalezla matku útočníka mrtvou a otčíma v kritickém stavu.

„Byla to pro nás všechny šokující událost. Nikdo v obci by si nepomyslel, že dojde k něčemu tak strašnému,“ uvedl soused, který pobodanému muži poskytl první pomoc a přivolal záchranné složky.

Policisté na místě činu útočníka zadrželi a zajistili vražednou zbraň. Motiv jeho brutálního činu zatím není zcela jasný, ale vyšetřovatelé pracují s několika verzemi, včetně možného dlouhodobého rodinného napětí.

„Jedná se o mimořádně závažný případ. Muž je obviněn z vraždy své matky a pokusu o vraždu svého otčíma. Případ je stále v šetření, ale již nyní můžeme říci, že muži hrozí výjimečný trest,“ uvedl mluvčí policie.

Případ zanechal obyvatele vesnice v šoku a hlubokém zármutku. „Je to strašná tragédie. Matka byla milá žena, která se vždy snažila pomáhat ostatním. To, co se stalo, je pro nás všechny nepochopitelné,“ dodal jeden z místních obyvatel.

Otčím útočníka je nyní hospitalizován v nemocnici, kde bojuje o život. Lékaři jeho stav označují za stabilizovaný, ale vážný. Policie nyní čeká na výsledky dalšího vyšetřování, které by mělo přinést více informací o pozadí a příčinách tohoto tragického incidentu.

Sdílejte článek