Trmal se vrátí do Guimaraese: Bude to mazec. Klub přirovnává k Baníku

Trmal se vrátí do Guimaraese: Bude to mazec. Klub přirovnává k Baníku

Brankář Matouš Trmal (25) se těší na návrat do portugalského města Guimaraese, kde v minulosti odchytal za tamní Vitorii patnáct utkání. Po losu skupin Konferenční ligy, který přisoudil jeho současnému klubu Mladé Boleslavi právě Vitorii Guimaraes jako jednoho ze soupeřů, se jeho přání splnilo. „Bude to mazec,“ říká s nadšením Trmal, který se těší na návrat do města, kde zanechal stopu v místní fotbalové komunitě.

„Už mi píšou bývalí spoluhráči, lidé z vedení, fanoušci. Je milé, že na mě nezapomněli,“ líčí Trmal své pocity po oznámení výsledků losu. Vitorii Guimaraes, kde působil v letech 2020 až 2022, považuje za klub, který má v Portugalsku podobné postavení jako Baník Ostrava v České republice – klub s bohatou historií a oddanou fanouškovskou základnou.

Trmalova kariéra v Guimaraesi byla pro něj velkým krokem v jeho fotbalovém rozvoji. I když za klub odehrál „pouze“ patnáct zápasů, zanechal tam dobrý dojem, což dokládají i nynější reakce fanoušků a bývalých kolegů. „Guimaraes má fantastickou atmosféru. Je to klub, kde žijí fotbalem, a pro mě bylo obrovskou ctí tam působit,“ vzpomíná.

Od ledna 2022, kdy za Vitorii nastoupil naposledy, prošel Trmal různými fotbalovými zkušenostmi, včetně návratu do české ligy, kde nyní hájí branku Mladé Boleslavi. Přesto má na Guimaraes jen ty nejlepší vzpomínky a považuje tamní angažmá za důležitou kapitolu své kariéry.

„Zápas proti Vitorii bude určitě speciální. Pro mě osobně to bude jako návrat domů,“ dodává Trmal. „Vím, že fanoušci tam umí vytvořit neuvěřitelnou atmosféru, takže očekávám bouřlivé přijetí. Těším se na to, že se zase potkám s lidmi, které jsem tam poznal, a že si znovu zahraji na stadionu, kde jsem zažil krásné momenty.“

Před zápasem v Guimaraesi plánuje Trmal navštívit své staré známé, včetně bývalých spoluhráčů a lidí z klubu, kteří ho během jeho působení podporovali. „Je skvělé vidět, že ty vztahy, které jsme tam vybudovali, přetrvávají,“ říká brankář.

Mladá Boleslav bude v Konferenční lize čelit nejen Vitorii Guimaraes, ale také dalším silným soupeřům. Trmal však věří, že jeho tým má šanci uspět. „Máme silný tým a věříme si. Konferenční liga je pro nás velkou výzvou, ale zároveň i příležitostí ukázat, co v nás je,“ dodává.

Zápasy proti Vitorii Guimaraes slibují být jedněmi z nejzajímavějších v nadcházející sezóně Konferenční ligy. Pro Trmala osobně to bude více než jen fotbalový zápas – bude to návrat na místo, které mu zůstalo blízké i po jeho odchodu. „Bude to mazec,“ uzavírá s úsměvem, plný očekávání na nadcházející střetnutí.

Sdílejte článek