Za chybu rok pauzy, Lapeš má druhou šanci. Dělá nám radost, chválí Hyský

Za chybu rok pauzy, Lapeš má druhou šanci. Dělá nám radost, chválí Hyský

Po nešťastném incidentu, který loni v červenci obletěl fotbalové fanoušky po celé republice, se mladý brankář Jakub Lapeš ocitl na vedlejší koleji. V zápase proti Olomouci udělal chybu, která byla těžko přehlédnutelná. Po dlouhém nákopu soupeře se rozhodl vyběhnout z branky, ale jeho zásah nebyl přesný. Místo toho, aby míč bezpečně odklidil, poslal ho přímo na nohu olomouckého Jana Navrátila. Ten neváhal a z velké dálky poslal míč do opuštěné branky. Lapeš se tak musel vyrovnat s tím, že jeho momentální nerozvážnost tým stála body.

Následky této chyby byly pro Lapeše tvrdé. Trenérský tým mu naordinoval roční pauzu, aby měl čas na zklidnění a návrat do formy. Pro mladého brankáře, který teprve začínal pronikat do profesionálního fotbalu, to byla velká rána. Místo toho, aby se stal oporou týmu, musel se vyrovnávat s kritikou a tlakem okolí.

„Byl to pro mě těžký rok. Vidět své spoluhráče bojovat na hřišti a vědět, že jsem kvůli vlastní chybě mimo hru, bylo nesmírně frustrující,“ přiznává Lapeš. „Ale zároveň mi to dalo příležitost se zlepšit, pracovat na sobě a učit se z vlastních chyb.“

Po roce mimo hru ale přišla druhá šance. Trenérský tým v čele s novým koučem Michalem Hyským se rozhodl dát Lapešovi další příležitost. A zdá se, že mladý brankář ji chytil za pačesy. V přípravných zápasech před novou sezónou ukázal, že pauza nebyla promarněná a že na sobě opravdu zapracoval.

„Jakub nám dělá velkou radost. Vidíme, že se poučil a že na sobě tvrdě pracoval. Jeho přístup a nasazení jsou příkladné. Ukázal, že má na to být klíčovým hráčem týmu,“ pochválil Hyský svého svěřence. „Každý může udělat chybu, ale důležité je, jak na ni reaguje. A Jakub na ni zareagoval přesně tak, jak bychom si přáli.“

Lapeš se tak může těšit na další sezónu, ve které bude mít příležitost ukázat, že chyby jsou součástí učení a že je možné se z nich poučit. „Už se nemůžu dočkat, až se znovu postavím mezi tyče a ukážu, co ve mně je,“ dodává odhodlaně Lapeš.

Nyní zbývá jen doufat, že jeho návrat bude úspěšný a že dokáže na hřišti zúročit vše, co se za uplynulý rok naučil. Fanoušci i spoluhráči jsou připraveni mu držet palce a doufat, že Lapešova druhá šance bude začátkem jeho úspěšné kariéry.

Sdílejte článek