Inter smetl Atalantu 4:0, střelcům vládne Thuram. Turín stále neporažen

Inter smetl Atalantu 4:0, střelcům vládne Thuram. Turín stále neporažen

30. srpna 2024 – Fotbalisté Interu Milán si v předehrávce třetího kola italské Serie A připsali další impozantní vítězství, když na domácím hřišti deklasovali Atalantu Bergamo 4:0. Tento triumf katapultoval Inter na první místo v tabulce, alespoň do doby, než se odehraje zbytek víkendového programu.

Hlavní hvězdou večera se stal francouzský útočník Marcus Thuram, který se už podruhé v nové sezóně blýskl dvěma góly. Thuram tak s celkovým počtem čtyř branek aktuálně vede tabulku střelců italské ligy. Jeho výkon znovu potvrdil, že se stává klíčovým hráčem v útoku Interu, který se pod vedením trenéra Simoneho Inzaghiho prezentuje výbornou formou hned od začátku sezóny.

Inter vstoupil do utkání velmi aktivně a již v 15. minutě se ujal vedení po rychlé kombinaci, kterou zakončil právě Thuram. Atalanta, která je známá svou ofenzivní hrou, se snažila rychle odpovědět, ale pevná obrana Interu, v čele se zkušeným Milanem Škriniarem, žádnou z jejich akcí nepustila k úspěšnému zakončení. Naopak v 33. minutě přišel druhý úder od Thurama, který svou přesnou hlavičkou zvýšil náskok na 2:0.

Ve druhém poločase Inter nadále dominoval a v 55. minutě přidal třetí branku Lautaro Martínez, který těžil z precizní asistence Nicolò Barelli. Atalanta se již nezmohla na odpověď a v závěru utkání uzavřel skóre střídající Henrikh Mkhitaryan, který upravil na konečných 4:0. Tento výsledek je pro Inter třetím vítězstvím v řadě a zároveň důkazem jejich ambicí na zisk mistrovského titulu.

Neporažeností se však může pochlubit také FC Turín, který stejně jako Inter zatím nepoznal hořkost porážky. Turín si v dramatickém utkání na hřišti nováčka Benátek připsal těsné vítězství 1:0 díky gólu v závěru zápasu. O tři body se postaral Andrea Belotti, který v 89. minutě využil chybu v obraně soupeře a chladnokrevně zakončil.

Turín se tak po třech kolech drží na stejném bodovém zisku jako Inter Milán, což je pro tým, který loni bojoval spíše ve středu tabulky, velmi slibný začátek sezóny. Trenér Ivan Jurić může být s výkonem svého týmu spokojen, zejména s defenzivní stabilitou, která zatím dovolila soupeřům skórovat jen jednou.

Serie A tak pokračuje ve velmi zajímavém tempu a oba vedoucí týmy budou v dalších kolech čelit náročným soupeřům, kteří budou chtít jejich dosavadní neporazitelnost ukončit. Fanoušci se tak mohou těšit na další napínavé duely, ve kterých se rozhodne o tom, kdo se udrží na čele italské ligy.

Sdílejte článek