Strakova první remíza: Zlepšíme koncovku a budeme úplně jinde

Strakova první remíza: Zlepšíme koncovku a budeme úplně jinde

31. srpna 2024 – Dlouhé čekání fotbalistů Českých Budějovic na první bod v nové sezóně je u konce. Dynamo urvalo bezbrankovou remízu proti Bohemians, čímž přerušilo sérii porážek, ale i přesto zůstává bezpečně na posledním místě tabulky. Kouč František Straka však vidí ve zlepšené defenzivě a bodovém zisku naději do dalších kol.

„Je to malý krok vpřed, ale v naší situaci je to důležité. Zlepšili jsme hru v obraně, teď se musíme zaměřit na koncovku,“ komentoval Straka po zápase. Budějovice se sice ubránily tlaku Bohemians, ale samy nedokázaly proměnit několik slibných příležitostí, což je stálo možnost získat tři body.

Po reprezentační pauze čekají Dynamo těžké zápasy s Jabloncem a Spartou, což nevěstí snadný start do druhé fáze sezóny. Straka však zůstává optimistický a burcuje svůj tým k odvaze. „Nejsou to ideální soupeři, ale co můžeš ztratit? Nic! Musíme bojovat a věřit, že zlepšíme koncovku. Pak budeme úplně jinde,“ prohlásil emotivně.

Fanoušci Dynama budou doufat, že jejich tým dokáže navázat na zlepšený výkon a konečně prolomit střelecké trápení. Zatímco defenziva ukázala zlepšení, útok stále potřebuje najít svou formu, pokud chce Dynamo uniknout z nebezpečné zóny sestupu.

Straka, známý svým emotivním přístupem a energickým stylem koučování, se bude snažit z týmu vyždímat maximum v nadcházejících těžkých duelech. Zda se mu to podaří, ukáží následující týdny, kdy se Dynamo pokusí dostat z nejhoršího a posunout se výš v tabulce.

Sdílejte článek