Hudební svět v šoku: Americký rapper Fatman Scoop zemřel po kolapsu během vystoupení

Hudební svět v šoku: Americký rapper Fatman Scoop zemřel po kolapsu během vystoupení

31. srpna 2024 – Hudební svět zasáhla smutná zpráva. Americký rapper Fatman Scoop, známý svou ikonickou hlasovou energií a spoluprací s hvězdami jako Missy Elliott a Mariah Carey, zemřel v pátek večer poté, co zkolaboval během vystoupení v Connecticutu. Umělci, vlastním jménem Isaac Freeman III, bylo 53 let.

Fatman Scoop, rodák z New Yorku, vystupoval na bezplatném koncertu Green & Gold Party v Hamdenu, když došlo k nečekané zdravotní komplikaci. Podle svědků, a jak je zachyceno na videu, se rapper náhle zhroutil za DJ pultem poté, co vyzval publikum k většímu hluku. Byl okamžitě převezen do místní nemocnice, kde byl bohužel prohlášen za mrtvého.

Rapper se proslavil svými kolaboracemi s Missy Elliott a Ciarou na hitu „Lose Control“ z roku 2005, stejně jako s Mariah Carey na písni „It’s Like That“. Jeho energický hlas a charakteristický styl ovlivnily celou generaci fanoušků a hudebníků.

„Fatman Scoopův hlas a energie přispěly k mnoha písním, které přes dvě desetiletí rozveselovaly lidi a nutily je tančit,“ napsala Missy Elliott na sociálních sítích. „Jeho dopad je obrovský a nikdy nebude zapomenut.“

Jedním z největších úspěchů Fatman Scoopa byla píseň „Be Faithful“, která v roce 2003 obsadila první příčky hitparád ve Velké Británii a Irsku a dostala se do top 10 v Austrálii a Dánsku. Tento hit byl známý svým unikátním mixem různých vzorků, včetně slavné skladby „Love Like This“ od Faith Evans.

Fatman Scoop spolupracoval s celou řadou významných umělců, mezi nimiž byli Janet Jackson a Whitney Houston. Kromě své hudební kariéry se objevil i v britské televizní show „Chancers“ jako mentor a v animovaném seriálu „The Boondocks“. Otevřel si také vlastní zmrzlinárnu.

Jeho agentura MN2S ho popsala jako „milovanou osobnost ve světě hudby, jehož práci milovaly miliony fanoušků po celém světě. Jeho ikonický hlas, nakažlivá energie a skvělá osobnost zanechaly nesmazatelnou stopu v hudebním průmyslu.“

Fatman Scoopův nečekaný odchod přichází pouhých 13 měsíců po podobné tragédii, kdy na pódiu zemřel rapper Big Pokey z Houstonu. Ten zkolaboval během vystoupení v Texasu a bylo mu pouhých 48 let.

Fatman Scoop bude navždy vzpomínán jako hlas, který dokázal rozproudit energii v každém, kdo ho slyšel. Jeho odkaz bude žít dál skrze jeho nezapomenutelnou hudbu.

Sdílejte článek