Trojzubec je konec, psal Birmančevič. Ale posila hned šlape: Ať si to užije

Trojzubec je konec, psal Birmančevič. Ale posila hned šlape: Ať si to užije

31. srpna 2024

Sparta Praha zažívá euforii díky svému nejnovějšímu přírůstku, nejdražší posile v historii klubu, Albionu Rrahmanimu. Tento talentovaný útočník ukazuje, že jeho přestup nebyl pouhým rozmarům vedení, ale klíčovým krokem k úspěchu. V sobotním zápase proti Hradci Králové se Rrahmani opět blýskl a přispěl k vítězství 2:0 asistencí a gólem, což byl jeho druhý zásah od nedávného příchodu do Sparty.

Zápas na východě Čech odstartoval pro Rrahmaniho skvěle. Už po padesáti minutách hry se zapsal do statistik, když se podílel na obou brankách svého týmu. Jeho asistence a následný gól ukázaly, že se rychle adaptuje na nový tým a styl hry. Přestože musel kvůli krátkému ošetření na hřišti střídat dříve, než by sám chtěl, jeho výkon zanechal silný dojem.

Po střídání trenér Lars Friis nečekal, až se Rrahmani dostane na lavičku. Místo toho ho za lajnou chytl kolem krku a dlouhé sekundy s ním hovořil. Bylo zřejmé, že Friis chce svého hráče povzbudit a možná i pochválit za jeho příspěvek k vítězství. „Ať si to užije,“ prohlásil Friis po zápase s úsměvem, když se ho novináři ptali, co svému svěřenci říkal.

Rrahmaniho příchod do Sparty vzbudil velká očekávání, zvláště poté, co tým opustil Jan Kuchta, který zamířil do dánského Midtjyllandu. Mnohým fanouškům bylo líto, že jejich oblíbený střelec odchází, ale Rrahmani ukazuje, že je připraven převzít jeho roli a vést útočnou linii Sparty.

V kombinaci s dalšími klíčovými hráči se zdá, že Sparta získala nejen nového střelce, ale také hráče, který může být rozdílovým faktorem v klíčových zápasech. Rrahmaniho adaptace na českou ligu probíhá překvapivě hladce, a pokud bude pokračovat v podobných výkonech, mohl by se stát jednou z nejvýznamnějších postav aktuální sezóny.

Zápas v Hradci Králové tak jen potvrdil, že Sparta udělala správné rozhodnutí, když do Rrahmaniho investovala. Fanoušci mohou být nadšeni a očekávají, že tento talentovaný útočník bude i nadále zářit v rudém dresu. Zatím se zdá, že všechny trumfy jsou na jeho straně.

Sdílejte článek