Friis o výhře v Hradci i Kuchtovi: Měl sen… A posily? Rosa vždycky pracuje

Friis o výhře v Hradci i Kuchtovi: Měl sen… A posily? Rosa vždycky pracuje

31. srpna 2024

Sparta Praha zažila v sobotu rušný den plný změn, a to nejen na hřišti, ale i mimo něj. Ještě před zápasem s Hradcem Králové, který skončil vítězstvím 2:0 pro Spartu, došlo k významnému odchodu. Útočník Jan Kuchta přestoupil do dánského Midtjyllandu, což potvrdilo spekulace, které kolovaly fotbalovým světem v posledních dnech.

„Jan Kuchta měl sen hrát v zahraničí, a ten sen se mu nyní splnil,“ řekl trenér Lars Friis po zápase. „Jsme za něj rádi, ale zároveň víme, že máme v týmu tři kvalitní útočníky, kteří mohou plně nahradit jeho odchod. Konkurence v útoku je velká a to nám dává jistotu, že i bez Kuchtových služeb můžeme být úspěšní.“

Zatímco Kuchta balí kufry do Dánska, ve Spartě se stále může něco dít. Přestupové období ještě neskončilo a trenér Friis nevyloučil možnost dalších změn v kádru. „Rosa vždycky pracuje,“ poznamenal s úsměvem, čímž narážel na sportovního ředitele Tomáše Rosického, který je známý svým aktivním přístupem na přestupovém trhu. „Nikdy nevíte, co se ještě může stát. Všichni víme, že Tomáš má dobré oko na hráče a neustále sleduje, kde bychom mohli náš tým posílit.“

Výhra nad Hradcem Králové však dala trenérovi dost důvodů k spokojenosti. „Dnešní zápas ukázal, že tým má sílu a potenciál. Hráli jsme dobře, kontrolovali jsme hru a vytvořili si šance. Jsem spokojený s výkonem celého týmu,“ zhodnotil Friis. Góly vstřelili Ladislav Krejčí a Tomáš Čvančara, kteří svými zásahy zajistili Spartě důležité tři body.

Navzdory odchodu klíčového hráče, který měl významný podíl na úspěších z posledních sezón, je atmosféra ve Spartě nadále pozitivní. Tým věří, že i s aktuálním kádrem dokáže bojovat o nejvyšší příčky v domácí lize i na evropské scéně.

Fanoušci však budou napjatě sledovat, zda se Rosickému podaří ještě před uzávěrkou přestupového období přivést nějakou posilu, která by tým ještě více posílila. Jak se říká, ve fotbale je možné všechno a u Sparty to platí dvojnásob.

Sdílejte článek