Barcelona dominovala v katalánském derby: Girona podlehla 1:4, zářil mladík Yamal

Barcelona dominovala v katalánském derby: Girona podlehla 1:4, zářil mladík Yamal

Fotbalová Barcelona si v letošní sezóně španělské La Ligy nadále udržuje stoprocentní bilanci. V dramatickém katalánském derby proti Gironě, které se odehrálo 16. září 2024, tým Xaviho Hernándeze znovu prokázal svou sílu a zvítězil 4:1. Tím si upevnil vedoucí postavení v tabulce s náskokem čtyř bodů před Realem Madrid a Atléticem Madrid.

Barcelona vrátila Gironě porážky z loňska

Barcelona nastoupila na hřiště Girony s jasným cílem: odčinit loňské porážky, kdy Girona dokázala Barcelonu dvakrát zaskočit. Od první minuty se na hřišti jasně ukazovala převaha hostujícího týmu, který s přesvědčivou hrou dominoval.

Největší hvězdou zápasu byl teprve šestnáctiletý Lamine Yamal, který svým výkonem uchvátil fanoušky a zapsal se mezi střelce. Talentovaný útočník ukázal, proč je považován za jeden z největších příslibů budoucnosti Barcelony. Vedle něho se do střelecké listiny zapsali také Gavi a Robert Lewandowski, kteří skvěle spolupracovali s kreativní zálohou v čele s Pedrim.

Krejčí na lavičce, Girona bez odpovědi

Girona, která se po minulém ročníku drží mezi předními týmy španělské ligy, tentokrát nedokázala čelit ofenzivní smršti Barcelony. Český reprezentant Ladislav Krejčí, který do Girony přišel v létě, zůstal bohužel pouze na lavičce náhradníků a do utkání nezasáhl. Girona, ačkoliv vstřelila jeden gól díky zásahu Cristhiana Stuanie, neměla šanci na zvrat a musela skousnout tvrdou porážku na domácí půdě.

Barcelona vede ligu, Real a Atlético v závěsu

Tímto vítězstvím si Barcelona upevnila pozici lídra tabulky s náskokem čtyř bodů. Real Madrid a Atlético Madrid, kteří v dalších zápasech 6. kola také zvítězili, nadále drží krok, ale na Barcelonu nyní mírně ztrácejí. Atlético porazilo Valencii 3:0 díky výborné formě svých útočníků, zatímco Real Madrid se může spolehnout na výkony Viníciuse Juniora a Jude Bellinghama.

Barcelona v letošní sezóně sází nejen na zkušené hráče, ale také na mladé talenty, jako je Yamal, který je nyní klíčovou postavou týmu. Její ofenzivní síla a taktická vyspělost dává fanouškům naději, že by mohla být hlavním kandidátem na titul v La Lize, stejně jako v evropských soutěžích.

Pro Gironu znamená tento debakl ztrátu šance přiblížit se elitním týmům, ale stále má potenciál být jedním z překvapení sezóny, pokud zlepší své výkony proti silným soupeřům.

Sdílejte článek