Tento recept na jednoduché těstoviny s rajčaty a bazalkou je skvělou volbou pro rychlou večeři a oslní vaše chuťové pohárky svým svěžím a chutným charakterem. S použitím běžně dostupných surovin je možné toto jídlo připravit za pouhých třicet minut, což z něj činí ideální volbu pro pracovní dny, když nemáte čas na složité vaření.
Suroviny:
– 250 g těstovin (např. špagety nebo penne)
– 2-3 zralá rajčata
– 2 stroužky česneku
– 4-5 lístků čerstvé bazalky
– 3 lžíce olivovéhooleje
– Sůl a černý pepř podle chuti
– Nastrouhaný parmezán (nepovinné)
Postup:
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte těstoviny a vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
2. Mezitím si omyjte rajčata, překrojte je na čtvrtiny a dejte stranou. Oloupejte a nasekejte česnek na jemno.
3. V pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a opékejte ho 1-2 minuty, dokud nezačne zlátnout.
4. Přidejte nakrájená rajčata do pánve a vařte další 3-4 minuty, dokud se nezačnou rozpadat. Ochuťte solí a pepřem.
5. Jakmile jsou těstoviny hotové, sceďte je a přidejte je do pánve s rajčaty. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
6. Na závěr přidejte nasekanou bazalku a důkladně promíchejte.
Tipy na servírování:
Podávejte těstoviny teplé, posypané nastrouhaným parmezánem a několika lístky čerstvé bazalky. Můžete je doplnit také o černý pepř a kapku kvalitního olivového oleje. Tento pokrm je skvělý jako hlavní chod, ale hodí se také jako příloha k masům. Bon appétit!