Pasta s rajčatovou omáčkou

Pasta s rajčatovou omáčkou

je rychlé a chutné jídlo, které si oblíbí celá rodina. Tento recept je ideální pro ty dny, kdy nemáte příliš času na vaření, ale přesto si chcete pochutnat na výborném pokrmu plném chuti. Díky jednoduchým a běžně dostupným surovinám si můžete tuto pochoutku připravit doma do 30 minut.

Suroviny:
– 250 g těstovin (např. spaghetti, penne)
– 400 g konzervovaných rajčat (protlak nebo nakrájená rajčata)
– 2 stroužky česneku
– 1 cibule
– 2 lžíce olivového oleje
– sůl a pepř podle chuti
– čerstvá bazalka nebo sušené bylinky na posypání
– parmezán na servírování (pokud máte)

Postup krok za krokem:
1. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
2. Mezitím si na pánvi zahřejte olivový olej na středním plameni.
3. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte dozlatova, asi 3-4 minuty.
4. Poté přidejte konzervovaná rajčata, osolte a opepřete. Vařte na mírném ohni přibližně 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
5. Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je do pánve s omáčkou. Vše důkladně promíchejte, aby se těstoviny pokryly omáčkou.
6. Na závěr posypte čerstvou bazalkou nebo sušenými bylinkami a případně nastrouhaným parmezánem.

Tipy na servírování:
Podávejte těstoviny horké a ozdobte čerstvou bazalkou. Můžete je doplnit i čerstvým chlebem nebo zeleninovým salátem pro úplný oběd nebo večeři. Taktéž můžete experimentovat s různými bylinkami a kořením pro obohacení chuti.

Sdílejte článek