Friis o síle, postupu i odchodech: Budu doufat, že všichni zůstanou

Friis o síle, postupu i odchodech: Budu doufat, že všichni zůstanou

Zamával synovi na tribunu, pak se ponořil do euforie. Trenér Lars Friis zvládl nejdůležitější týdny v kariéře, Spartu po vítězné odvetě 2:0 nad Malmö dostal do Ligy mistrů, v níž chyběla dlouhých devatenáct let. „Vyhráli jsme dva tituly v řadě, ale teď jsme ukázali, že jsme pořád hladoví. Chceme dokázat ještě víc,“ řekl dánský kouč, jenž se rovněž vyjádřil k možným odchodům z týmů. A přál by si Feyenoord, který trénuje jeho bývalý kolega Brian Priske?

Trenér Lars Friis zažil ve Spartě jeden z nejdůležitějších momentů své kariéry. Po vítězné odvetě 2:0 nad švédským Malmö, která posunula Spartu do Ligy mistrů po dlouhých devatenácti letech, se dánský kouč ponořil do euforie. Po zápase zamával svému synovi na tribuně a s úsměvem slavil postup, který pro Spartu znamená návrat na nejvyšší evropskou scénu.

„Vyhráli jsme dva tituly v řadě, ale teď jsme ukázali, že jsme pořád hladoví. Chceme dokázat ještě víc,“ prohlásil Friis po zápase. Pro Spartu je postup do Ligy mistrů velkým milníkem, který potvrzuje její ambice vrátit se mezi evropskou elitu. Výkon týmu v odvetě proti Malmö byl přesvědčivý a ukázal sílu mužstva pod vedením dánského kouče.

Friis, který byl klíčovou postavou v obnově úspěchů Sparty, nyní čelí další výzvě – udržet tým pohromadě. V médiích se objevily spekulace o možných odchodech některých klíčových hráčů, což by mohlo narušit harmonii a sílu týmu v nadcházející sezóně. „Budu doufat, že všichni zůstanou,“ uvedl Friis s nadějí, že se mu podaří udržet kádr pohromadě i pro boje v Lize mistrů.

V otázce dalšího losu Friis také přiznal, že by si přál narazit na Feyenoord, který trénuje jeho bývalý kolega Brian Priske. „Bylo by to zajímavé setkání, oba máme podobný styl a filozofii. Navíc by to byla skvělá výzva pro náš tým,“ dodal.

Sparta, která v posledních letech znovu našla svou ztracenou formu, nyní stojí před další kapitolou své historie. Postup do Ligy mistrů přináší nejen prestiž, ale i nové výzvy a příležitosti. Fanoušci i hráči se těší na další evropské večery, kde se pokusí potvrdit své ambice na nejvyšší úrovni.

Pro trenéra Larse Friise je to ale jen začátek. „Nejsme spokojeni, chceme víc. Věřím, že tento tým má potenciál dokázat ještě větší věci,“ uzavřel své povídání odhodlaný kouč, který si nyní může vychutnat zasloužené ovoce své práce, ale zároveň už plánuje, jak Spartu vést k dalším úspěchům.

Sdílejte článek