Argentina a Messi to dokázali – Mistři světa 2022

Argentina a Messi porazili Francii v nejlepším finále mistrovství světa mužů, jaké se kdy hrálo. Messi získal titul mistra světa, když Argentina porazila Francii ve skvělém finále mistrovství světa.

Lionel Messi vstoupil na mistrovství světa mužů v roce 2022 v Kataru s vědomím, že je to pravděpodobně jeho poslední šance na zisk toho největšího titulu, který mu ve sbírce chyběl. Lionel Messi dokázal ve fotbalovém světě vyhrát všechno kromě titulu mistra světa. V 35 letech to bylo teď nebo nikdy. Messi nakonec dostal svůj pohádkový konec a Argentina je šampionem mistrovství světa.

Lionel Messi se svým synem a trofejí pro nejlepšího hráče turnaje:

Argentina porazila Francii 4-2 po pokutových kopech, když i po prodložení zůstalo skóre nerozhodné 3-3. Messi se mohl radovat ze svého prvního titulu mistra světa, zatímco Argentina je mistrem turnaje již potřetí, po vítězstvích v letech 1978 a 1986.

Už před penaltovým rozstřelem to bylo nejlepší finále mistrovství světa vůbec. Argentina vedla 2:0 ještě v 80. minutě. Pak však Mbappe z pokutového kopu snížil na 1-2. Hned o minutu později Francie skórovala znovu, když Mbappe a Marcus Thuram našli díru v obraně Argentiny a Mbappe vyrovnal krásnou střelu do rohu brány.

Zápas šel do prodloužení, kde se nejdříve trefil opět Messi. Ve 108. minutě vstřelil gól, který nakonec VAR posvětil. Argentina nebyla v ofsajdu a míč byl již za brankovou čarou, když ho obránce Francie vykopával.

Francie však o několik minut později zase odpověděla. Po ruce ve vápně Mbappe proměnil další pokutový kop a vyrovnal na 3-3. Mbappe tak dal v zápase tři góly, dva z nich z penalty.

O vítězi nakonec museli rozhodnout pokutové kopy, kde si pevnější nervy udrželi hráči Argentiny a po výhře v penaltovém rozstřelu mohli zašít slavit tiul mistrů světa.

Takto vypadaly okamžiky radosti po předání vzácné trofeje.

Přitom Argentina začala svou jízdu na mistrovství světa neslavně, když ji v prvním zápase zaskočila a porazila podceňovaná Saúdská Arábie. Poté však již Argentina zůstala neporažena. Porazila Polsko a Mexiko a vyhrála skupinu C. Ve vyřazovací fázi pak Argentina porazila Austrálii, Nizozemsko po pokutových kopech a v semifinále Chorvatsko.

Ve finále si Argentina poradila s Francií a takhle vypadala radost Argentinských fanoušků po rozhodující penaltě.

Oslaviy v Buenos Aires mohly vypuknout na plno. Na následujícím videu se na oslavy titulu Mistrů světa v Buenos Aires můžete sami podívat.

Sdílejte článek