V Hořiněvsi havaroval vrtulník, na palubě byli dva lidé, skončili v nemocnici

V Hořiněvsi havaroval vrtulník, na palubě byli dva lidé, skončili v nemocnici

31. srpna 2024 – V Hořiněvsi v Královéhradeckém kraji došlo dnes k havárii vrtulníku při přistání. Na palubě stroje byli dva lidé, kteří utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. Na místě okamžitě zasahovaly tři jednotky hasičů, které situaci zabezpečily.

Podle prvotních informací se vrtulník při přistání převrátil na bok, což vedlo k úniku provozních kapalin. Hasiči na místě zajišťovali likvidaci těchto nebezpečných látek, aby nedošlo ke kontaminaci okolí a dalšímu nebezpečí. „Prioritou bylo zajistit bezpečnost, zabránit vzniku požáru a zajistit únik provozních kapalin,“ uvedl mluvčí hasičů.

Příčina havárie zatím není známa a bude předmětem vyšetřování leteckých specialistů. „Vyšetřování okolností havárie je teprve na začátku, ale již nyní můžeme potvrdit, že vrtulník byl při přistání značně poškozen,“ dodal mluvčí policie.

Oba zranění byli po prvotním ošetření na místě transportováni do nejbližší nemocnice, jejich stav je stabilizovaný. Další podrobnosti o jejich zraněních zatím nejsou k dispozici.

Vrtulníky jsou v této oblasti využívány poměrně často, ať už pro rekreační lety, nebo pro přepravu osob. Tato nehoda je však připomínkou rizik spojených s leteckou dopravou, zejména při přistání a vzletu, kdy jsou stroje nejzranitelnější.

Místní obyvatelé byli havárií zaskočeni, ale naštěstí se incident obešel bez obětí na životech. Hasiči i další záchranné složky zůstávají na místě, aby zajistili bezpečnost a zabránili jakýmkoliv dalším komplikacím.

Sdílejte článek