Policisté na Brněnsku při honičce nabourali a skončili v nemocnici. Řidič utekl

Policisté na Brněnsku při honičce nabourali a skončili v nemocnici. Řidič utekl

1. září 2024

Dramatická honička na Brněnsku se v sobotu odpoledne proměnila v nehodu, která skončila zraněním dvou policistů. Incident se odehrál poblíž Pohořelic, kde se policisté pokusili zastavit řidiče při namátkové silniční kontrole. Řidič však místo zastavení sešlápl plyn a začal ujíždět, což vedlo k napínavému pronásledování.

Policisté, kteří byli ve služebním voze, se okamžitě vydali za prchajícím vozidlem. Pronásledování však mělo nečekaný závěr, když řidič pronásledovaného vozu náhle zabrzdil. Policisté, kteří nebyli schopni včas zareagovat, nedobrzdili a narazili do zadní části prchajícího auta.

Následkem srážky byli oba policisté zraněni a museli být převezeni do nemocnice. Zatímco záchranáři poskytovali policistům první pomoc, řidič využil situace a utekl z havarovaného vozidla do okolních polí. Policie po něm okamžitě zahájila pátrání, ale do večerních hodin se ho nepodařilo najít.

Mluvčí policie uvedl, že vyšetřování pokračuje a že probíhají intenzivní pátrací operace, které mají za cíl uprchlíka zadržet. „Jedná se o nebezpečného pachatele, který ohrozil nejen naše kolegy, ale i další účastníky silničního provozu,“ dodal mluvčí.

Zranění policisté byli podle informací z nemocnice mimo ohrožení života, ale budou nějaký čas vyžadovat lékařskou péči. Jejich kolegové se nyní snaží co nejrychleji identifikovat a zadržet řidiče, který způsobil nehodu.

Incident znovu připomíná nebezpečí, kterým policisté čelí při každodenní službě, a také rizika, která přináší honičky na silnicích. Veřejnost je vyzývána, aby v případě jakýchkoli informací, které by mohly vést k dopadení prchajícího řidiče, kontaktovala policii.

Sdílejte článek