Lady Gaga a Joaquin Phoenix přinášejí film „Joker: Folie À Deux“ na Benátský filmový festival

Lady Gaga a Joaquin Phoenix přinášejí film „Joker: Folie À Deux“ na Benátský filmový festival

Benátský filmový festival se připravuje na světovou premiéru jednoho z nejočekávanějších filmů roku – Joker: Folie À Deux. Film režiséra Todda Phillipse, v němž hlavní role ztvárnili Lady Gaga a Joaquin Phoenix, bude uveden dnes večer. Tento temný komiksový snímek se vrací na festival pět let po úspěchu prvního dílu Joker, který v roce 2019 získal prestižní Zlatého lva. Warner Bros. se rozhodli dát tomuto pokračování hvězdnou premiéru právě v Benátkách, což zvýšilo očekávání před říjnovým uvedením filmu do kin.

Návrat Arthura Flecka a debut Harley Quinn

V pokračování Joker: Folie À Deux se příběh opět zaměřuje na Arthura Flecka, postavu ztvárněnou Joaquinem Phoenixem, který získal Oscara za svůj výkon v prvním díle. Tentokrát je Fleck hospitalizován v ústavu Arkham, kde čeká na soudní proces za své zločiny. V této fázi jeho života se setkává s Harley Quinn, v podání Lady Gaga, čímž se jejich příběhy prolínají.

Režisér Todd Phillips v oficiálním prohlášení uvedl, že cílem tohoto pokračování bylo vytvořit něco stejně „bláznivého a odvážného jako samotný Joker“. Spolu se scénáristou Scottem Silverem se rozhodli prozkoumat otázku identity, přičemž klíčovým tématem filmu je otázka: „Kdo je Arthur Fleck a odkud pochází hudba uvnitř něj?“

Velká konkurence v soutěži o hlavní ceny

Joker: Folie À Deux bude soutěžit o hlavní festivalové ceny po boku dalších významných filmů. Mezi silné konkurenty patří například snímek The Room Next Door od Pedra Almodóvara, Queer od Lucy Guadagnina, Maria od Pabla Larraína a Babygirl od Haliny Reijn. Vítězové budou vyhlášeni na závěrečném ceremoniálu festivalu 7. září.

Lady Gaga jako módní ikona festivalu

S přítomností Lady Gaga na festivalu vzrůstá nejen zájem o samotný film, ale také o to, co hvězda oblékne. Šest let zpátky na festivalu v Benátkách, při premiéře filmu Zrodila se hvězda, ohromila svět svými módními kreacemi a dala festivalu některé z jeho nejikoničtějších momentů. Nezapomenutelný byl například její příjezd na vodním taxi v černých šatech od Jonathana Simkhaie, kdy posílala polibky fanouškům a fotografům. Na červeném koberci poté zazářila v růžových peříčkových šatech od Valentino Couture, které kontrastovaly s deštivým benátským podvečerem.

I letos se očekává, že Lady Gaga přinese na festival nejen hvězdný výkon na plátně, ale i módní okamžiky, které zůstanou v paměti stejně jako její vystoupení před lety. Očekávání jsou vysoká a fanoušci i módní experti s napětím sledují, jaké další překvapení přinese její návrat na filmový festival.

Úspěšná spolupráce Lady Gaga a Joaquinem Phoenixem

Pro Lady Gaga je Joker: Folie À Deux dalším krokem v její herecké kariéře, která zažila raketový vzestup po úspěchu filmu Zrodila se hvězda (2018). Její výjimečný výkon ve filmu, který ji vynesl Oscara za nejlepší původní píseň, dokázal, že je nejen vynikající zpěvačka, ale i talentovaná herečka. Spojení s Joaquinem Phoenixem, který je považován za jednoho z nejlepších herců své generace, slibuje silný herecký zážitek.

Phillipsův Joker z roku 2019 se stal jedním z nejdiskutovanějších filmů posledních let. Jeho temné a syrové pojetí ikonického komiksového padoucha získalo nejen přízeň kritiků, ale také obrovský komerční úspěch, když celosvětově vydělal přes jednu miliardu dolarů. Phoenixovo ztvárnění Arthura Flecka bylo mnohými označováno za jedno z nejlepších hereckých výkonů poslední dekády, a jeho výkon v pokračování je jedním z největších taháků letošní filmové sezóny.

Benátský filmový festival jako magnet pro hvězdy

Benátský filmový festival je jednou z nejvýznamnějších filmových událostí roku a tradičně přitahuje ty největší hollywoodské hvězdy. Letos vedle Lady Gaga a Joaquina Phoenixe dorazily i takové osobnosti jako Angelina Jolie, George Clooney a Brad Pitt. Festival nejen oslavuje filmové umění, ale také slouží jako důležitá platforma pro premiéry snímků, které se později ucházejí o ceny na předávání Oscarů.

Premiéra Joker: Folie À Deux v Benátkách je jasným signálem, že tento film bude mít silnou pozici v nadcházející oscarové sezóně. Todd Phillips, známý svým inovativním přístupem ke komiksovým adaptacím, opět ukazuje, že lze spojit temné, psychologické drama s vizuálními prvky komiksového světa.

Premiéra filmu Joker: Folie À Deux na Benátském filmovém festivalu je jedním z vrcholů letošní filmové sezóny. Lady Gaga a Joaquin Phoenix přinášejí na plátno neobvyklou a fascinující kombinaci postav, které se již staly ikonami popkultury. S napětím se očekává, jak tento film přijme publikum i kritici, a zda se dokáže vyrovnat či dokonce překonat úspěch svého předchůdce.

Lady Gaga, která již dokázala, že je multitalentem světové třídy, opět vstupuje do centra pozornosti, tentokrát v roli Harley Quinn. Joaquin Phoenix se vrací jako temný, komplexní Joker, a společně s režisérem Toddem Phillipsem nabízejí světu pokračování příběhu, který je stejně nevyzpytatelný a nezapomenutelný jako sám Joker.

Sdílejte článek