Hvězda NHL Johnny Gaudreau a jeho bratr zahynuli při dopravní nehodě

Hvězda NHL Johnny Gaudreau a jeho bratr zahynuli při dopravní nehodě

Ve čtvrtek večer zasáhla svět hokeje tragická zpráva. Johnny Gaudreau, hvězda National Hockey League (NHL) a útočník týmu Columbus Blue Jackets, společně se svým mladším bratrem Matthewem zahynuli při dopravní nehodě v New Jersey. Gaudreauovi bylo 31 let, jeho bratrovi 29.

K tragédii došlo na venkovské silnici v Oldsman Township, když oba bratři jeli na kolech. Podle informací newjerseyské policie do nich zezadu narazil automobil, který řídil 43letý Sean Higgins. Higgins byl na místě zatčen a obviněn ze dvou trestných činů zabití vozidlem. Policie uvedla, že je podezřelý z řízení pod vlivem alkoholu, a v současné době je držen ve vazbě v zařízení Salem County Correctional Facility.

Columbus Blue Jackets, tým, za který Johnny Gaudreau hrál od roku 2022, ve svém prohlášení vyjádřil hluboký zármutek nad ztrátou jednoho ze svých nejlepších hráčů. „Johnny nebyl jen skvělým hokejistou, ale především milujícím manželem, otcem, synem, bratrem a přítelem,“ uvedl tým. „Tato událost je pro nás všechny naprosto nepředstavitelnou tragédií.“

Bratr Johnnyho Gaudreaua, Matthew, byl rovněž profesionálním hokejistou a dříve hrál za tým Reading Royals v Pensylvánii. Oba bratři se v New Jersey nacházeli kvůli svatbě své sestry, která se měla konat v pátek ve Philadelphii, kde měli oba stát jako svědci.

Johnny Gaudreau, přezdívaný „Johnny Hockey“, byl jedním z největších talentů své generace. Během své jedenáctileté kariéry v NHL nastřílel 243 gólů. Do týmu Columbus Blue Jackets přišel v roce 2022 poté, co předtím hrál za Calgary Flames v Kanadě.

Gaudreau byl známý svou radostí ze hry a dokázal nadchnout fanoušky svými výkony na ledě. „Hrál s takovou radostí, kterou cítil každý, kdo ho viděl na ledě,“ uvedl jeho tým. „Byl to hráč, který dokázal potěšit fanoušky způsobem, jaký uměl jen Johnny Hockey.“

Tato nečekaná a tragická událost zarmoutila nejen hokejovou komunitu, ale i všechny, kteří Gaudreauovy znali. Svět hokeje tak ztratil jednoho ze svých nejtalentovanějších hráčů a váženého člověka.

Sdílejte článek